3 vanliga misstag folk gör med stoppen

Thoughtful 3 vanliga misstag folk gör med stoppen

Använder man sig av stoppar i sin handel, så är halva slaget vunnet. Läs mer här om varför man bör använda stoppar i sin handel.

Men för att vinna hela slaget, så måste man lära sig att undvika det vanligaste misstagen folk gör med stopparna.

Placerar stoppen för tight

Ett vanligt misstag är att man har dålig koll på tillgångens volatilitet, vilket leder till att man placerar stoppen för tight och blir ustoppad på en helt vanlig rörelse. Att placera stoppen för tight kan vara lika kritiskt som att ha en stor stopp. Rent krasst, så kan man kalla det ”death by a thousand cuts”. Man får många stoppar och få vinster, snarare än tvärtom.

Vidgar stoppen för att ge aktien mer svängrum

Man skall ALDRIG flytta stoppen och åt det håll som tillåter förlusten att bli större än vad som var tänkt. Det är vanligt att detta sker när förlusten redan är ett faktum, för att man tycker sig se en ”bättre” stödnivå än den initiala. Men egentligen så är det försvarsmekanismen i kroppen som styr, som vill undvika smärta och därmed förluster.

Använder mental stopp men kan inte hantera det

Att använda en mental stopp kommer med ett ansvar, att man måste kunna ta stoppen utan tveksamheter när läget uppenbaras. De allra flesta hittar alltid en ursäkt till varför man skall vänta med det. Det kan vara allt från stor spread, till risig marknad generellt. Men allt det är är sekundärt när priset nått stoppen, då skall stoppen tas oavsett för att.

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s