Stoppfesten fortsätter!

Börsen fortsätter inte helt oförväntat sin resa nedåt, vilket sätter press på många av mina aktier.

Idag gick ytterligare några stoppar i depån. Vissa blodigare än andra. Efter idag är jag endast 35% investerad och några procent av dem består av en hedge.

Som det ser ut just nu, så är jag inte direkt orolig framöver. Det är och känns faktiskt rätt skönt att bli utstoppad på detta viset. Då min riktiga ”semester” faktiskt börjar när jag är helt likvid, utan aktier att köpa. Nedgången har också gått i en lugnare takt än möjligt, vilket möjligtgjort bättre exits.

Jag är dock lite besviken på mig själv, att jag lät en nästan 15% profit vända till en 1% förlust, det skulle aldrig ha fått hända. Vet inte riktigt vilka demoner som spökade, men något tog min uppmärksamhet. Jag är dock stolt över att jag i alla andra aktier har följt min regler till punkt och pricka, utan några som helst tveksamheter.

Stoppar

Många tycker jag är överdriven som tar stoppen ”no matter what” och inte allt för sällan får man höra att ”jag tror det studsar imorgon”. Men vet ni vad, är stoppen träffad så är stoppen träffad. Från den sekunden blir min enda uppgift att ta mig ur traden på bästa sätt möjligt och det är just vad jag ställer in mig på.

En sak man måste bära med sig är att man inte har någon aning om vad som kommer hända imorgon, nästa vecka, nästa månad och nästa år. Och det är just därför vi traders måste påverka vad vi kan påverka -risken.

Om nu marknaden mot förmodan, skulle studsa imorgon, så kan jag alltid köpa tillbaks de positioner jag sålt idag. Jag har inga problem alls att göra det, om det tillfället skulle uppenbara sig.

Detta är något jag blivit allt bättre på senare år. Numera lägger jag in alla aktier där stoppen har gått i en lista, som jag bevakar dagligen. Detta för att säkerställa att jag kommer in i aktien igen om det bara var en tillfällig luring som orsakade stoppen. Inte allt för sällan är det just så det är, att en större aktör har triggat min stopp medvetet för att komma åt volym.

Övrigt

Nedgången i USA verkar fortsätta nu på kvällen, vilket kommer kännas för oss imorgon om det inte repar sig över natten. Det skulle inte förvåna mig om marknaden fortsätter nedåt något, för att sedan hitta stöd.

En nedgångsimpuls likt den vi fått, brukar inte repa sig i första taget. Utan det kommer nog ta några veckor om inget utanför det vanliga sker.

Återstår att se hur resterande av positionerna i portföljen går imorgon. Worst case är att jag får minisemester från börsen, vilket inte är så illa trots allt. 🙂

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

2 reaktioner till “Stoppfesten fortsätter!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s