Söndags genomgång & marknadsupdate på börsen!

Bild på en skärm med aktier (Söndagsgenomgång)

Efter ett tubulent avslut på förra börsveckan blickar vi nu frammåt mot nästa vecka!

Min portfölj

Sett till hur min porfölj stod sig, så verkar börsnedgången främst ha drabbat större bolag. Trots detta, så gick det en del stoppar i lådan, vilket har dragit upp min likviditet till 35%.

Och ser man till hur index gick i veckan, så är jag nöjd med att ha den likviditeten going forward.

Index

Se chart nedan över SP500 i DAG – upplösning.

SP500 – Daily timeframe

Jag skulle tro att rörelsen nedåt som vi såg i veckan, är starten på en rekyl, vilket vore helt normalt efter den starka perioden som vi haft. Speciellt i USA som noterats vid ATH niåver en längre tid.

Se också pilarna som jag lagt ut vid priset och volymen. Det vi ser är att uppgången som ägde rum, skedde på avtagande volym (minskat deltagande). Detta i sig kan ses som en signal, på att trenden snart brytas. Då köparna antingen är för få, eller har för små plånböcker för att fortsätta köpa upp marknaden.

Vi ser också att vid nedgången som skedde, var volymen stor (stort deltagande), vilket tyder på det det omvända mot vad jag beskrev ovan. Att trenden (nedgången) snarare förstärks och att det finns ett stort deltagande (säljare) som vill ut, vilket leder till prisnedgång.

För att inte trolla bort sig själv i index, brukar det vara klokt att använda veckopersktiv. Men även här ser vi samma varnande signaler.

Varför jag inte lagt upp chart över OMX är för att vi i princip följer USA.

Vi går också in i en period (aug/sep) med sämre utveckling sett till säsongsmönstret vilket styrker tesen om en rekyl.

I övrigt så bryr jag mig föga lite om index och har sällan rätt i mina analyser. Det jag bär med mig främst är att vi har motvind snarare än medvind på kort sikt. Vilket för mina aktier, innebär just det – motvind.

I sådana lägen slutar jag inte trada, men jag är försiktigare och inte lika girig, både gällande hur jag behandlar nuvarande postioner och när jag tar nya positioner.

Dagens genomgång – the one that counts

När jag gått igenom alla mina screens och övriga listor, kan man ändå konstatera att börsnedgången inte tagit så hårt vid det mindre bolagen. Det ser fortfarande rätt schysst.

Framförallt så finns det en bransch som verkar helt oberörd av börsen i veckan, vilket är fastighetbolagen. Många ser till och med ut att bryta ut mot nya highs, vilket fångar mitt intresse.

Några jag bevakar rent tekniskt är följande – Fabege & hufvudstaden.

En bild på en fastighetsaktie som bryter upp (fabege).
En bild på hufvudstaden (aktie) som bryter upp.

Det som fångar mitt intresse är att hela branschen går stark relativt börsen och att vi ser nya breakouts i sektorn.

Förutom fastighetsaktier så kollar jag även på några andra som brutit ut till nya highs på bra rapporter, men som nu kommit ner till intressanta nivåer igen. Jag hinner dessvärre inte publicera charts på dessa, men kan nämna några vid namn.

Evolution gaming, lindab och note.

Min lista på bevakningar är längre än så, men finns ingen idé att jag nämner fler utan förklaring om varför de är intressanta.

Sammanfattning

Jag tror vi står inför en nedgång kortsiktigt på alla index, men att denna kan vara köpvärd om aktierna inte tar allt för mycket skada. Än så länge har aktierna klarat så bra, speciellt på det mindre listorna.

Detta kan givetvis förändras från en dag till en annan, men för egen del så utgår jag ifrån att detta är en helt vanlig rekyl vi står inför.

Jag kommer vara lite med passiv med nya köp och kommer fortsätta att sitta på en del kassa.

Trevlig kväll och lycka till i veckan som kommer på börsen!

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s