Marknadsupdate!

Bildresultat för stock market

Torsdag morgon och solen lyser! Det skall tydligen bli riktigt fin väder idag, så passa på att njut och låt det svida i skinnet.

Marknaden sista dagarna har varit knepig för egen del. Jag lägger ingen större vikt vid det egentligen, men just nu är det en sådan period där innehaven i portföljen har fått pyspunka.

Nedgången sker sakta och på låg volym, dvs inget riktigt säljande, men det finns inte heller några köpare som tar emot aktierna som säljs. Eftersom mina stoppar är baserade på pris, så måste jag därmed ta stopparna i en del innehav, trots att volymen i nedgången nästintill är fjantig.

Men att det är så här på sommaren är inget ovanligt.

Det jag egentligen vill framföra, är att oavsett om det inte känns rätt att ta stoppen, så är det det enda rätta att göra. Jag kan alltid köpa tillbaks aktierna ifall de går upp igen. Klart viktigast är att följa reglerna oavsett omständigheterna. Att hantera risken är det vi traders kan påverka, allt annat ligger utom vår kontroll.

I övrigt så har jag gjort 2 nya inköp, jag tänker tyvärr inte nämna saker jag köper, utan de får ni reda på när jag väl sålt, då kan jag även gå igenom hela traden och tankegången bakom. Men nu när tiderna är sämre för min strategi, så har jag sänkt min positionsstorlek till hälften av den normala. Skydda kapitalet är min prio i alla lägen.

Just nu så ligger jag 75-80% investerad och har legat inom det intervallet sista veckan.

Min syn på läget just nu är precis som det var i förra veckan och starten på denna. De mesta jag har ögonen på går sakteligen ner förutom index. Studsen vi har sett denna veckan bör rimligvis ha ägt rum på de större listorna och i aktier som har sämre trend än de jag bevakar då de gått under min radar. Det är också dessa aktier som är av sämre fundamenta rimligvis då kursen står lågt, vilket har svårare att skapa en längre uppgångsvit.

Något jag alltid bevakar är just vilka branscher och listor som gått starkt idag, en vecka och en månad bakåt för att få förståelse för rörelserna.

Vi också konstatera att de flesta bolagen som kommit med rapporter har straffats av marknaden. Speciellt kindred igår, vilket sannolikt kommer dra med sin hela branschen nedåt en tid framöver. Man skall inte underskatta signalvärdet av när en branschkollega rapporterar svagt och hur det smittar av sig på resterande av branschen.

SP500 dutta också en nytt ATH igår, kul! Styrka föder styrka. Jag tror på högre kurser under hösten.

Take care!

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

2 reaktioner till “Marknadsupdate!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s