En tanke om indikatorer

I början av tradingkarriären är det vanligt att man tror att, indikatorer är helt avgörande. Många verkar dessutom tro att, ju mer indikatorer som används och ju mer man kombinerar dessa, ju större är chansen för framgång på aktiemarknaden.

Men jag kan tyvärr meddela, om att så inte är fallet.

Hade det varit så lätt, att man helt enkelt kunde sätta ihop en bunt indikatorer och sedan generera god avkastning, så hade någon redan gjort det och pgrogrammerat en robot för att sköta exekveringen helt automatiskt.

Snarare bör man, precis som jag har gjort det senaste åren, ta bort alla onödiga indikatorer man av någon konstig anledning valde att använda sig av i början.

Något man måste förstå är att, varje indikatorer du adderar tillför ”brus” och tar ditt fokus ifrån det viktiga – pris och volym.

Volym (utbud & efterfrågan) flyttar pris, kan du lära dig förstå sambandet mellan pris och volym, så behöver du inget mer. Det är det klart viktigaste man kan lära sig gällande teknisk analys.

Men om man nu måste använda sig av massa extra indikatorer, välj då ut några få och lär dig på djupet hur dessa fungerar, även praktiskt. Lär känna indikatorn och dess personlighet i alla marknadslägen och i alla tillfällen. För det är först då, man kan riktigt kan dra nytta av en enkel indikator.

Slutligen kommer en bild på min tekniska setup.

Teknisk analys blogg

 

 

 

 

 

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

2 reaktioner till “En tanke om indikatorer”

  1. Hej på dig!
   Pris är ju aktiekursen och handelssvolymen är hur många aktier som handlats under en viss tidsperiod.
   Detta kan du se t.ex. på nordnet/avanzas plattformar. Men även på börsdata och andra plattformar som erbjuder teknisk analys.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s