FREDAG och HELG!

Weekend-11

Lugn dag idag, både i portföljen och på börsen.

Största tinget idag var väl Beijer Ref som rapporterade där jag hade en halv position kvar. Denna halvan såldes under dagen, i 3 delar utspritt över dagen för att få ett bra snitt.

En sak som kan vara intressant att veta, är att jag alltid halverar innehavet dagen/dagarna innan rapporten kommer för att försvara vinsten jag har. I detta fall var min vinst 15-16% i Beijer ref, vilket hade krävt en nedgång på mer än 30% idag, för att jag skulle gå minus på traden, vilket sällan händer.

Har jag ingen vinst alls i en pågående trade, där rapporten snart kommer, så ser jag till att sälja av hela innehavet innan rapporten. Rapporter är och kommer alltid att vara ren gamble. Detta gjorde jag dels med Note idag, som rapporterar på måndag.

I övrigt verkar börsen pigg, med nya ATH idag i USA. Sett till aktierna jag bevakar, så upplever jag väl inte riktigt att marknaden är lika bull, men då skall det tilläggas att jag primärt kikar på norden och även på de mindre listorna. Jag upplever snarare att de aktier som håller på att trenda, dels trendar vidare. Samtidigt som vissa aktier har påbörjat sina rekyler.

En sak som skall bli intressant är att se hur rapporterna landar. Det känns som att det kommer vara avgörande för hur det går i höst. Men oavsett hur det går, så är det otroligt skönt med en strategi där jag slipper gissa hur allt skall spela ut sig. Jag ser dagligen personer som lägger alldeles för mycket tid på att gissa framtid utveckling, som de ändå inte kan styra över, vilket är över mitt förstånd.

Lägg din tid och ditt fokus på det du kan påverka, och glöm resten.

Dagens quote – ”Don’t limit your challenges. Challenge your limits”

 

 

 

Annonser

Författare: Stockfortunes

Swingtrader / Positiontrader. 24 years old. From Sweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s